De Universiteit Leiden en het KITLV/Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies verwelkomen aanmeldingen van Indonesische wetenschappers on hen te bezoeker voor onderzoeksdoeleinden in de context van de Sandwich Scholarship en Academic Recharging programma’s. Beide programma’s worden volledig gefinancierd door de Indonesische overheid via de Directorate-General of Higher Education (Ditjen Dikti).

In ruil voor een vergoeding van €250 per maand voor een bezoekende onderzoeker (visiting fellow), zullen de Universiteit Leiden en het KITLV succesvolle aanvragers voorzien van: (1) een formele uitnodigingsbrief, zodat ze een aanvraag kunnen doen bij het Indonesische DirectoraatGeneraal Hoger Onderwijs voor de benodigde financiering voor hun bezoeken; (2) toegang tot de bibliotheken; (3) toegang tot overleg met een (of meer) medewerkers van de universiteit of het KITLV die hen kan (kunnen) adviseren over de inhoud en de wijze van hun onderzoek.

U dient er rekening mee te houden dat de Universiteit Leiden en het KITLV niet in staat zijn om hulp te bieden bij praktische zaken zoals visa, vervoer of accommodatie. Voor advies over deze zaken worden aanvragers geadviseerd contact op te nemen met Prof. Bambang Hari Wibisono (), attaché onderwijs- en culturele aangelegenheden bij de Indonesische ambassade in Nederland.

Klik hier om terug te keren naar de algemene pagina ‘Word een onderzoeker.’

WORD EEN SANDWICH ONDERZOEKER

Degenen die geïnteresseerd zijn in een tijdelijke onderzoekspositie (visiting fellowship) aan de Universiteit Leiden of het KITLV, dienen dit formulier in te vullen.