Staat en slavernij lanceert website www.staatenslavernij.nl

Het in 2022 gestarte project over het Nederlandse koloniale slavernijverleden Staat en slavernij lanceert de projectwebsite www.staatenslavernij.nl. De website is ontworpen door Creja en geeft praktische informatie over het project en de aankomende boekpublicatie. Het logo is ontworpen door Zenzy Blindeling.

Donderdag 15 juni 2023 verschijnt het boek Staat en slavernij: het Nederlandse koloniale slavernijverleden en zijn doorwerkingen bij Uitgeverij Athenaeum. Deze publicatie is een verkenning van alles wat er tot dusverre geschreven is over het Nederlandse koloniale slavernijverleden en de rol die (de voorlopers van) de Nederlandse staat hierin had.

Het verbindt de vroegste vormen van slavernij aan de doorwerkingen tot aan vandaag. Hiermee biedt het een eerste overzicht van de Nederlandse slavernijgeschiedenis. Houd de website in de gaten voor de boekpresentatie, nieuws en andere evenementen!

Het onderzoek is uitgevoerd door het KITLV, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, de Universiteit van Curaçao en het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis. Contactgegevens: [email protected].

No Comments

Post A Comment