Black Achievement Award voor Valika Smeulders

Als afsluiting van de ‘Black Achievement Month‘ werden afgelopen dinsdagavond de Black Achievement Awards in het DeLaMar Theater in Amsterdam uitgereikt.

Deze awards worden uitgereikt aan personen die in hun professie of anderszins excelleren, te weten: Sport, Kunst en Cultuur, Wetenschap en Onderwijs, Mens en Maatschappij. Daarnaast is er een Oeuvreprijs (‘Lifetime achievement award’).

Dr. Valika Smeulders won de prijs in de categorie Wetenschap en Onderwijs. Valika is onderzoeker en curator, gespecialiseerd in cultureel erfgoed, diversiteit en het koloniale verleden. Zij is verbonden aan het KITLV waar zij de diaspora van Aruba, Bonaire en CuraƧao, koninkrijksbanden en nieuwe definities van erfgoed bestudeert. Als curator voor het Rijksmuseum werkt zij aan een tentoonstelling over Nederland en slavernij in 2020. Haar eigen onderneming, Pasado Presente, zet zich in voor het ontsluiten van het koloniale verleden van Den Haag, in samenwerking met erfgoedinstellingen en sociaal-culturele organisaties.

Van harte gefeliciteerd, Valika!

Lees er meer over in Het Parool.

Foto: Willem Reijnierse.

No Comments

Post A Comment