Diana Suhardiman benoemd als directeur van het KITLV

Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) is verheugd u te kunnen meedelen dat dr. Diana Suhardiman door de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) is benoemd tot nieuwe directeur van het KITLV. Suhardiman volgt per 1 januari 2022 prof. dr. Gert Oostindie op, die het instituut sinds 2001 leidde en eind dit jaar met pensioen gaat.

Diana Suhardiman (47) studeerde land- en watermanagement in Wageningen en behaalde er een PhD in de sociale wetenschappen. Haar proefschrift ging over de rol van bureaucratie op het watermanagement in Indonesië. De afgelopen vijftien jaar werkte ze in Zuidoost-Azië, momenteel als Research Group Leader Governance and Inclusion bij het International Water Management Institute in Laos. Suhardiman bestudeert regionaal en (inter)nationaal beleid op het snijvlak van land, water, milieu en energie, met name watermanagement, in Zuidoost-Azië. Ze publiceerde over deze thema’s verschillende boeken en talloze artikelen. Momenteel houdt ze zich bezig met politieke economie en ecologie van waterbeheer, de rol van buitenlandse directe investeringen bij het beheer van natuurlijke hulpbronnen in Laos en Myanmar, en de rol van kennisuitwisseling en dialoog in grensoverschrijdend waterbeheer.

Suhardiman onderzoekt de uitdagingen waarmee de qua sociaal-economische positie, gender en etniciteit meest gemarginaliseerde groepen in de Global South te maken krijgen. Zij gebruikt een breed scala aan benaderingen, waaronder ook etnografie en politieke antropologie. Deze veelzijdige expertise van Diana Suhardiman is een belangrijke aanvulling op de thema’s van het KITLV, en draagt bij tot de verbreding van het instituut, dat als een van de nieuwe speerpunten Governance of Climate Change Adaptation heeft. Ze brengt een groot en belangrijk internationaal netwerk mee.

Persbericht KNAW.

1 Comment
  • ingrid mitrasing (SEA historian 16th/17th centuries))
    Posted at 15:52h, 01 July Reply

    This is the end ….. it’s .the beginning of a new age!
    Congratulations Diana Suhardiman with your appointment. .

Post A Comment