Erelidmaatschap Cees Fasseur

Kort voor zijn onverwachte overlijden accepteerde Cees Fasseur het erelidmaatschap van de Vereniging KITLV. De voorzitter van de Vereniging, Susan Legêne, maakte dit bekend op de Algemene Ledenvergadering van 10 juni jl. Het bestuur van de Vereniging nam dit besluit eerder dit jaar met het oog op professor Fasseurs grote verdiensten als historicus van Nederlands-Indië/Indonesië en als pleitbezorger van het KITLV gedurende twee cruciale momenten van de geschiedenis van het instituut. In uitwisselingen met Legêne  en KITLV-directeur Gert Oostindie reageerde Fasseur aangenaam verrast op dit blijk van erkenning en hij gaf aan het erelidmaatschap graag te aanvaarden. Het was een grote schok dat slechts enkele dagen na deze gesprekken Cees Fasseur overleed vanwege complicaties als gevolg van een operatie.

Op de Algemene Ledenvergadering van 10 juni jl. memoreerde de voorzitter van de Vereniging KITLV de verdiensten van Cees Fasseur en stond kort stil bij zijn overlijden.

Op de pagina’s van KITLV en van Historici.nl verschenen een in memoriam, waarnaar wij hier verwijzen: https://www.historici.nl/nieuws/memoriam-cees-fasseur  (Nederlands), http://www.kitlv.nl/cees-fasseur-1938-2016/ (Engels).

No Comments

Post A Comment