‘Excuses voor Indië, waarom dan geen onderzoek?’

(Only in Dutch). Gisteren verscheen in het NRC een reactie van Gert Oostindie, directeur KITLV, naar aanleiding van het opiniestuk van journaliste Anne-Lot Hoek over het belang van historisch onderzoek naar de Indonesische dekolonisatieoorlog. Het artikel van Hoek verscheen in het NRC van 20 juni jl. Lees meer …>>
1 Comment
  • Pieter Aandewiel
    Posted at 10:22h, 18 September Reply

    ONDERZOEK! één woord, een beetje directief wellicht. Zoon (nu 65 jaar) van een Nederlandse vader, die naar Indië ging met 7 december divisie. Zoon van een moeder, in Indië geboren. Een erg verwarrende tijd en dito situatie daar. Vader en moeder zijn overleden.
    Ik hoorde ooit in 1 uur bij een reünie van mijn vader van een paar maten van pa meer dan ik ooit van pa hoorde.
    Ná de oorlog neefjes en nichtjes die ook daar vandaan kwamen, maar er veel over praten, nee. Dat praten kan nu nog enigermate. ‘Gemengde’ familie banden met dito invalshoeken (vorige vergt een te uitgebreide uitleg). Mijn ‘directieve wens’ voor het onderzoek is verheldering en verbroedering met het moederland van mijn moeder. Overigens is de ‘papieren erfenis van pa’ gering maar er is nog wat. Ik kan me erniet toe zetten !! Te veel emoties van allerlei aard.

Post A Comment