Gezocht: stagiair voor Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland

De stage
Het Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland (DVN) biedt informatie over de opmerkelijkste vrouwen uit de geschiedenis van Nederland en zijn overzeese gebiedsdelen van de vroegste tijden tot nu. Momenteel werkt Els Kloek met haar team aan het verzamelen van biografieën van vrouwen uit de (‘lange’) twintigste eeuw. De biografieën worden gepubliceerd op www.vrouwenlexicon.nl, een site die wordt gehost door het Huygens ING. In 2018 zal deel 2 van ‘1001 Vrouwen’ verschijnen bij Uitgeverij Vantilt. Titel: 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw.

Een van de speerpunten van het Vrouwenlexicon voor 2017: het verzamelen van informatie over vrouwen uit Suriname en de Antillen die voor opname in aanmerking komen. Daarvoor is samenwerking gezocht met Rosemarijn Hoefte (senior onderzoeker bij het KITLV/Koninklijk Instituut voor Taal- Land en Volkenkunde). De stagiair zal zelfstandig verkennend literatuur- en archiefonderzoek verrichten. Hiernaast wordt van de stagiair verwacht een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het Vrouwenlexicon, in de vorm van een lemma. De stagiair wordt begeleid door Rosemarijn Hoefte en Els Kloek.

Voorwaarden
Het betreft een stageplaats voor 2 maanden, 3 dagen per week. De vergoeding bedraagt €300 per maand bij een fulltime aanstelling (1,0 fte).

Meer informatie
Voor nadere informatie, graag contact opnemen met Els Kloek: [email protected]:

Deadline
De sluitingsdatum voor deze vacature is 15 februari 2017.

vrouwenlexicon

No Comments

Post A Comment