Gezocht: masterstudent voor onderzoeksstage ‘Oral history’

Bij het project Nederlands militair optreden in Indonesië 1945-1950 is een vacature voor een onderzoeksstage met als opdracht het onderzoeken van interviewcollecties van Indië-veteranen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste (research) master student (geschiedenis of andere relevante opleiding) die affiniteit heeft met het onderwerp en de Nederlandse taal goed beheerst.

De stage:
– bestaat uit enerzijds uit het onderzoeken van bestaande oral history collecties van Indië-veteranen op een aantal thema’s binnen het kader van het Nederlands militair optreden in Indonesië en anderzijds uit assisteren bij het afnemen van nieuwe interviews en het verwerken ervan.
– zal in ingaan per 1 april 2016.
– is voor 3 maanden, minimaal 3 dagen per week (4 of 5 dagen is ook mogelijk).
– telt gemiddeld voor 10 ECT (op basis van 3 dagen, dit kan per universiteit verschillen).

Wij bieden:
– een interviewtraining.
– een kans om ervaring op te doen bij een internationaal onderzoeksinstituut en mee te werken aan een onderzoek dat maatschappelijk gezien in de belangstelling staat.
– de gelegenheid een presentatie te geven tijdens een onderzoekersbijeenkomst en aanwezig te zijn bij seminars binnen en buiten het KITLV om zo je wetenschappelijk netwerk te vergroten.
– een stagevergoeding van 180 euro bruto per maand op basis van 3 dagen per week (300 euro op basis van 5 dagen), indien nodig aangevuld met een tegemoetkoming in de reiskosten.

Wil je solliciteren of meer informatie, neem dan voor 15 maart 2016 contact op met:

Ireen Hoogenboom
Projectcoördinator
KITLV – Nederlands militair optreden in Indonesië 1945-1950
E-mail: ind45-50[@]kitlv.nl

No Comments

Post A Comment