Vacature onderzoeksstage (only in Dutch)

Bij het project Nederlands militair optreden in Indonesië 1945-1950 is in het voorjaar 2016 een vacature voor een onderzoeksstage beschikbaar. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste (research) master student (geschiedenis of andere relevante opleiding) die affiniteit heeft met het onderwerp en de Nederlandse taal goed beheerst.

Vacature: Een onderzoeksstage bij het archiefonderzoek op het Nationaal Archief in Den Haag

De stage:

– zal in principe ingaan vanaf 1 februari 2016.
– bestaat uit het onderzoeken van archieven op een aantal thema’s binnen het kader van het Nederlands militair optreden in Indonesië en het verwerken van onderzoeksgegevens.
– vindt grotendeels plaats op het Nationaal archief in Den Haag, waar de archiefprojectgroep (bestaande uit 6 gedreven onderzoekers) een eigen onderzoeksruimte heeft. De stagiair is ook geregeld op het KITLV in Leiden voor overleg of onderzoeksactiviteiten.
– is voor 3 maanden, minimaal 3 dagen per week (4 dagen is ook mogelijk).
– telt gemiddeld voor 10 ECT (op basis van 3 dagen, dit kan per universiteit verschillen).

Wij bieden:
– een kans om ervaring op te doen bij een internationaal onderzoeksinstituut en mee te werken aan een onderzoek dat maatschappelijk gezien in de belangstelling staat.
– de gelegenheid een presentatie te geven tijdens een onderzoekersbijeenkomst en aanwezig te zijn bij seminars binnen en buiten het KITLV om zo je wetenschappelijk netwerk te vergroten.
– een stagevergoeding van 180 euro bruto per maand (op basis van 3 dagen per week), indien nodig aangevuld met een tegemoetkoming in de reiskosten.

Wil je solliciteren of meer informatie, neem dan voor 15 december 2015 contact op met:
Ireen Hoogenboom
Projectcoördinator
KITLV – Nederlands militair optreden in Indonesië 1945-1950
E-mail: [email protected]

No Comments

Post A Comment