Vacature: Ondersteunend redacteur/onderzoeker project nationaal slavernijverleden

Ben je op zoek naar een interessante en uitdagende functie waarin je je kan bekwamen in het doen van onderzoek, het schrijven en redigeren van teksten over een actueel en politiek relevant thema? Dan heeft het KITLV een positie voor jou!

Op 1 juni 2022 is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een regiegroep van start gegaan om een terreinverkenning en onderzoeksagenda te realiseren. Het betreft het koloniale slavernijverleden en zijn doorwerkingen in het Koninkrijk der Nederlanden. De uitkomsten hiervan worden medio 2023 in een boekpublicatie gepresenteerd. De regiegroep wordt vertegenwoordigd door het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), het Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), beiden in Amsterdam, het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) in Leiden en de Universiteit van Curaçao in Willemstad.

Als ondersteuning voor de regiegroep zoeken we een collega die de regiegroep ondersteunt in alle opzichten. Het is een brede en veelzijdige functie.

Meer.

Deadline: 30 juli 2022.

No Comments

Post A Comment