Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lezing over boek ‘Atjeh, het verhaal van de bloedigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis’ | Anton Stolwijk

22/09/2016 @ 19:00 - 21:00

Op donderdag 22 september geeft Anton Stolwijk bij Van Stockum Boekverkopers Leiden een lezing over zijn nieuwe boek Atjeh, het verhaal van de bloedigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis

De Atjeh-oorlog vormt een van de zwartste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. De strijd tussen nietsontziende koloniale soldaten en fanatiek islamitische Atjehers kostte aan zo’n 100.000 mensen het leven, onder wie duizenden Atjehse vrouwen en kinderen.

In Atjeh volgt Anton Stolwijk het spoor van de strijd – een spoor dat niet alleen langs vergeelde en vergeten dagboeken voert, maar ook naar het hedendaagse Atjeh, dat nog steeds blijkt te worden getekend door de oorlog. Het resultaat is een fascinerend, origineel verhaal dat geschiedenis en actualiteit, onderzoek en journalistiek naadloos en virtuoos combineert.

Anton Stolwijk was in 2015 als affiliated fellow verbonden aan het KITLV waar hij gewerkt heeft aan zijn boek. Het eerste exemplaar werd op 14 september tijdens de presentatie in ontvangst genomen door Henk Schulte Nordholt (hoofd onderzoek KITLV).

Meer informatie over deze lezing …>>

Details

Date:
22/09/2016
Time:
19:00 - 21:00
Website:
http://vanstockum.nl/activity#lezing-anton-stolwijk-atjeh

Organizer

Boekhandel van Stockum
Email
leidenwinkel@vanstockum.nl

Venue

Boekhandel van Stockum
Breestraat 113
Leiden,
+ Google Map