Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LeidenGlobal Expert Talks: Hoe gaat Nederland om met haar koloniale verleden?

16/12/2019 @ 12:00 - 13:30

De LeidenGlobal Expert Talks is een nieuwe reeks lezingen die LeidenGlobal samen met de Eenheid Strategische Advisering en de Academie voor Internationale Betrekkingen organiseert. Verbreed en verdiep je kennis tijdens deze reeks inspirerende mini-colleges, gegeven door diverse experts. Deze tweede lezing uit de reeks zal gaan over de vraag hoe Nederland omgaat met haar koloniale verleden.

Bij tijd en wijle lopen spanningen met onze voormalige koloniën hoog op, of het nu over mensenrechten of bijvoorbeeld over historisch onderzoek gaat. In Nederland zijn er hoogoplopende discussies over ons koloniale verleden: Spreken we nog over de ‘Gouden Eeuw’? En kan Zwarte Piet eigenlijk nog? Moeten we excuses aanbieden voor mensenrechtenschendingen in koloniale tijden? Er zijn veel verschillende zienswijzen en uiteenlopende emoties.

U bent van harte uitgenodigd om het gesprek aan te gaan met prof. Gert Oostindie, directeur KITLV en hoogleraar koloniale en postkoloniale geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Lees meer.

Details

Date:
16/12/2019
Time:
12:00 - 13:30