Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lezing door Henk Schulte Nordholt | ‘Een geschiedenis van Zuidoost Azië’

19/01/2017 @ 19:30 - 21:00

Op donderdag 19 januari geeft Henk Schulte Nordholt bij Van Stockum Boekverkopers Leiden een lezing over zijn boek Een geschiedenis van Zuidoost-Azië. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en een signeersessie.

Zuidoost-Azië is op het eerste gezicht een regio vol diversiteit. Elf grote en kleine natiestaten, een veelheid aan religies, talen en culturen en geografische en ecologische verschillen lijken dit te bevestigen. In de eerste Nederlandstalige geschiedenis van dit gebied laat Henk Schulte Nordholt deze diversiteit tot haar recht komen, maar gaat hij ook op zoek naar wat de regio verbindt.

Zuidoost-Azië kende in tegenstelling tot India en China geen rigide hiërarchie en grote imperiale rijken. In plaats daarvan werd de regio gekenmerkt door kleinschaligheid en had de politiek een egalitaire inslag. Opvallend was de relatief autonome positie die vrouwen innamen.

Zuidoost-Azië was een open gebied dat Oost- en West-Azië met elkaar verbond en waar talloze migranten heen trokken. Alle grote wereldreligies vonden aanhang in de regio en mengden zich met lokale geloofsvoorstellingen. Vroege invloeden uit India droegen bij aan de ontwikkeling van de eerste koninkrijken en de bouw van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld: Borobudur en Angkor Wat.

Lees meer …>>

Details

Date:
19/01/2017
Time:
19:30 - 21:00
Website:
http://www.vanstockum.nl/activity

Organizer

Boekhandel van Stockum
Email
leidenwinkel@vanstockum.nl

Venue

Boekhandel van Stockum
Breestraat 113
Leiden,
+ Google Map