Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Online panel | Prevention is better than hate

25/06/2020 @ 19:00 - 21:00

Een online rondetafelgesprek met kunstenaars, activisten en wetenschappers, waarin anti-Aziatisch racisme tijdens de Covid pandemie wordt besproken.

De wereldwijde pandemie COVID-19 heeft in meerdere dimensies een schaduw op de samenleving geworpen. Het coronavirus brengt niet alleen de volksgezondheid in gevaar, maar ook de gedeelde waarde van sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en een open samenleving.

De wereldwijd toenemende anti-Aziatische racisme is een belangrijk symptoom van deze pandemie en Nederland is er niet van vrijgesteld. Nederlanders met een Aziatische afkomst zijn het slachtoffer geweest van schokkende aanvallen, zowel fysiek als verbaal. Schaamteloze uitingen van racisme in de reguliere media hebben boze reacties uit de Nederlands-Aziatische gemeenschappen losgemaakt. Een belangrijk voorbeeld hiervan was ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’, een discriminerend carnavalslied omtrent het coronavirus uitgezonden door Radio 10 (titel is een woordspeling met ‘Chinezen’ en ‘genezen’.)

Het gesprek wordt gemodereerd door Esther Captain, onderzoeker bij het KITLV en georganiseerd door Framer Framed en Pan Asian Collective.

Lees meer.

Afbeelding: @ Sieojeng Tsao.

Details

Date:
25/06/2020
Time:
19:00 - 21:00
Website:
https://framerframed.nl/projecten/online-panel-prevention-is-better-than-hate/

Venue

Framer Framed’s YouTube-kanaal.