Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oproep voor ledenseminar ‘Gedeelde herinnering binnen het KITLV’| Programma online beschikbaar!

10/06/2016 @ 13:00 - 18:00

Het programma van de ledenvergadering en het seminar ‘Gedeelde herinnering binnen het KITLV’ is nu online beschikbaar!

Uitnodiging aan de leden van de Vereniging KITLV ter voorbereiding van de speciale discussiebijeenkomst tijdens de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 10 juni 2016.

Geachte leden,

Het bijzondere van de Vereniging KITLV is dat ze leden heeft in alle leeftijdscategorieën. Ruim drie generaties ontmoeten elkaar rondom het KITLV. In alle generaties zijn leden die vanwege hun levensloop, beroep of schrijverschap een sterke band hebben met overgangsgeschiedenissen van een koloniaal bestel naar een nieuw postkoloniaal staatsbestel. Hetzij omdat ze de overgang zelf hebben meegemaakt, hetzij door hun studie en belangstelling voor de collecties van het KITLV en vanwege hun engagement bij het onderzoeksprogramma van het KITLV bij de Vereniging gekomen. Maar ook bij deze laatste groep leden kunnen persoonlijke ervaringen in de familie of vriendenkring meespelen.

Rondom de komende ledenvergadering op 10 juni 2016, willen we de verschillende generaties leden samenbrengen in een gesprek over de transitieperiodes van koloniaal naar postkoloniaal sinds 1945. Dat kan gaan om Indonesië, Papua, Suriname, Curaçao, Aruba, St. Maarten, de BES-eilanden of over welk ander land of gebied u ervaringen meebrengt. In de collectie van het KITLV bevinden zich immers vele schriftelijke en mondelinge getuigenissen, maar die stukken ‘spreken’ natuurlijk niet met elkaar. Het zijn de betrokkenen zelf en onderzoekers die ze met elkaar in verband kunnen brengen.

Op het ledenseminar van 10 juni 2016 willen wij graag met elkaar praten op basis van ervaringen en de leden uitnodigen om te vertellen over de overgangsperiode die zij meemaakten. De leidende vraag daarbij is een evaluerende vraag: wat gebeurde er, maar vooral ook hoe kijken wij/u nu terug op de gebeurtenissen; op welke manier is het/uw denken over de transitieperiode in de loop van de tijd veranderd.

Met deze brief leggen we aan alle leden van de Vereniging KITLV de vraag voor of ook u misschien iets zou willen vertellen. De voorbereidingsgroep voor dit ledenseminar* zal dan met u contact opnemen om dit te bespreken en een vorm voor te bereiden die bij u past. We roepen de leden op ongeacht leeftijd te vertellen over over hun transitie-ervaringen of die van hun ouders of familie, of wat zij over die transitie-ervaringen van anderen hebben meegekregen. Het lijkt ons waardevol als de Vereniging door de generaties heen met elkaar in gesprek gaat hierover.

Wij hopen dat velen van u zullen reageren. U kunt contact opnemen met Nancy Jouwe ([email protected] of 06-27136488) of een email sturen aan Yayah Siegers([email protected]). Wij nemen dan contact met u op.

Natuurlijk hopen wij dat u tevoren reageert. Maar u kunt het ook rustig afwachten, naar de bijeenkomst komen en ter plekke pas besluiten of u alleen luistert of ook zelf vertelt. We nodigen ook een drietal sprekers tevoren uit, afkomstig uit kringen van wetenschap, documentaire films en theater. Ook zullen we gebruik maken van de interviewcollectie van KITLV. Te zijner tijd ontvangt u het hele programma en de plek van samenkomst.

Met vriendelijke groet,

legeneblauw

Prof. dr. Susan Legêne – voorzitter Vereniging KITLV
* mede namens de programmacommissie: Nancy Jouwe, Susan Legêne en Fridus Steijlen.

Details

Date:
10/06/2016
Time:
13:00 - 18:00
Event Category:

Organizer

KITLV en Stichting de Sportwereld
Email
sitinjak@kitlv.nl