Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Publieksbijeenkomst | Onderzoek in uitvoering: Achter de schermen van het onderzoeksprogramma ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’

02/11/2019 @ 09:30 - 16:00

Op zaterdag 2 november 2019 organiseert het onderzoeksprogramma ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’ een publieksbijeenkomst in samenwerking met het Nationaal Archief. Tijdens deze bijeenkomst staat het doen van (archief)onderzoek centraal: hoe ziet ‘onderzoek doen’ er in de praktijk uit? Welke bronnen worden gebruikt voor het Indonesië-onderzoek en wat vertellen ze ons? Hoe gaan de onderzoekers om met eenzijdigheid en tegenstrijdigheden in de bronnen? En hoe zorgen ze voor meerstemmigheid?

In diverse workshops en presentaties delen de onderzoekers van het programma en enkele externe deskundigen ervaringen uit hun onderzoekspraktijk. Daarnaast biedt het Nationaal Archief workshops aan over het doen van archiefonderzoek, en worden er rondleidingen gegeven door het depot en de expositie Topstukken in perspectief.

U kunt deelnemen aan het ochtend- of aan het middagprogramma, met nagenoeg dezelfde sessies. Via Eventbrite kunt u zich voor één van beide dagdelen aanmelden. In beide dagdelen worden zowel Nederlands- als Engelstalige sessies aangeboden. De voertaal van het plenaire gedeelte is Nederlands. Desgewenst wordt een Engelse vertaling bij de ingang van de zaal verstrekt.

Het volledige programma is te lezen op de programma website.

Details

Date:
02/11/2019
Time:
09:30 - 16:00
Event Category:
Website:
https://www.ind45-50.org/onderzoek-uitvoering-publieksbijeenkomst-2-november-2019

Organizer

NIOD, NIMH, KITLV
Email
info@ind45-50.nl

Venue

Nationaal Archief
Den Haag, + Google Map