Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Publiekspresentatie | Opzet onderzoek koloniale en slavernijverleden van Rotterdam

17/06/2019 @ 16:00 - 19:00

Ter uitvoering van een motie van de Rotterdamse gemeenteraad wordt een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam. Omdat deze geschiedenis bedoeld is voor alle Rotterdammers wordt op 17 juni de opzet van het onderzoek in een publiekspresentatie gepresenteerd.

De gemeente Rotterdam heeft het onderzoeksinstituut KITLV te Leiden gevraagd dit onderzoeksproject uit te voeren; het KITLV heeft vervolgens verschillende Rotterdamse partners, waaronder de Erasmus Universiteit en het Museum Rotterdam betrokken.

Ter begeleiding van het onderzoek is onder voorzitterschap van burgemeester Ahmed Aboutaleb een wetenschappelijke en maatschappelijke klankbordgroep gevormd.

Najaar 2020 zal het onderzoek worden afgesloten met de presentatie van drie boeken. Bij de publiekspresentatie zullen verschillende onderzoekers de opzet van de drie boeken toelichten. Tegelijk hoopt het onderzoeksteam op inspiratie en commentaar uit het publiek, waarvoor ruim de gelegenheid zal zijn.

Sprekers zijn: Jantje Steenhuis, Gert Oostindie, Alex van Stipriaan, Francio Guadeloupe, Paul van de Laar en/of Liane van der Linden.

Lees meer over het programma.

Foto: Keti Koti

Details

Date:
17/06/2019
Time:
16:00 - 19:00
Website:
https://museumrotterdam.nl/ontdek/uitnodiging-publiekspresentatie

Organizer

Gemeente Rotterdam
Email
c.rademakers@rotterdam.nl

Venue

Stadsarchief Rotterdam
Hofdijk 651
Rotterdam,
+ Google Map