Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Symposium ‘De Digitale Collectie Cariben’

03/12/2016 @ 13:30 - 17:00

Op zaterdag 3 december 2016 vindt het symposium ‘De Digitale Collectie Cariben van de Universiteit Leiden: Nieuwe mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek’ plaats. Het symposium wordt georganiseerd door de Universitaire Bibliotheken Leiden in samenwerking met het KITLV in het kader van het digitaliseringsproject ‘Nederlandse Caribische Collecties tot 1954’ van Universitaire Bibliotheken Leiden en de bibliotheek van de University of Curaçao. Het digitaliseringsproject heeft meer dan een half miljoen scans opgeleverd van materiaal dat betrekking heeft op de Antillen.

Tijdens het project Nederlandse Caribische Collecties tot en met 1954, dat door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gesubsidieerd, werden in de afgelopen twee jaar de ‘Nederlandse Caribische’ collecties van het KITLV, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) gedigitaliseerd. Dit gebeurde in samenwerking met de bibliotheek van de University of Curaçao, met het doel om deze collecties, samen met de digitale collecties van de bibliotheek van de University of Curaçao, online toegankelijk te maken voor onderwijs en onderzoek. In totaal komen er meer dan een half miljoen scans beschikbaar, bestaande uit gedigitaliseerde boeken, artikelen, tijdschriften, archivalia, foto’s en kaarten die betrekking hebben op de Antillen.

Tijdens het symposium krijgt u een kijkje achter de digitale schermen van het project en vertellen diverse onderzoekers hoe zij de Caribische collecties van het KITLV, KIT en de UBL gebruiken voor hun onderzoek. Een panel discussieert over de nieuwe mogelijkheden die de digitalisering van deze collecties kan bieden voor onderwijs en onderzoek en medewerkers van Universitaire Bibliotheken Leiden zullen u meer vertellen over huidige en toekomstige trends binnen digitaal onderzoek en de infrastructuur die hiervoor nodig is. Het symposium wordt in samenwerking met de University of Curaçao via een live verbinding afgesloten met een gezamenlijke feestelijke opening van de digitale bibliotheek die dit project heeft opgeleverd.

Lees hier meer over het programma …>>

Organizer

Leiden University Libraries
Email
Aanmelding@library.leidenuniv.nl

Venue

Leiden University Library, Vossius Conference Room
Witte Singel 27
Leiden,
+ Google Map