Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wikipedia goes Caribbean

03/05/2018 @ 13:00 - 15:30

De grootste Nederlands-Caribische boekencollectie is gehuisvest in de bibliotheek van de Universiteit Leiden. Het KITLV, het oudste Nederlands-Caribische instituut, nodigt u uit deze collectie nader te leren kennen en er zelf mee aan de slag te gaan.

Al eeuwen zijn Nederland en het Caribisch gebied met elkaar verbonden. In Traveling Caribbean Heritage wordt onderzocht hoe het gezamenlijke erfgoed in de hedendaagse samenlevingen vorm wordt gegeven, en gebouwd aan een versterking van het werkveld in Nederland, Aruba, Bonaire en Curaçao.

De bijeenkomst op 3 mei is onderdeel van een serie die beoogt om de kennis van mensen over het Caribisch gebied en Suriname te koppelen aan de collecties van musea, archieven en bibliotheken. De serie, Wikipedia goes Caribbean, wordt georganiseerd in samenwerking met het UNESCO Memory of the World Comité, Wikimedia Nederland, het Rijksmuseum, het Nationaal Archief en het Nationaal Museum voor Wereldculturen. Kijk voor meer informatie over de gehele serie op de website van UNESCO.

Programma 3 mei.

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden via: [email protected].

Foto: Bonaire – Dutch Caribbean Digital Platform

 

Details

Date:
03/05/2018
Time:
13:00 - 15:30
Event Category:
Website:
https://www.unesco.nl/artikel/wikipedia-goes-caribbean

Organizer

Rijksmuseum, het Nationaal Archief, het Wereldmuseum, KITLV, UNESCO en Wikimedia Nederland
Email
smeulders@kitlv.nl

Venue

Universiteitsbibliotheek Leiden, Vossius Conferentiezaal
Witte Singel 27
Leiden,
+ Google Map