Gezocht: personen voor interviews (post) koloniale ervaringen

Doe je mee? We zoeken personen voor interviews (post) koloniale ervaringen.

Burgemeester en wethouders van Tilburg hebben, in vervolg op een motie van de gemeenteraad, het KITLV opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar de koloniale en postkoloniale geschiedenis van de stad.

Het onderzoek zal in twee delen worden gescheiden:

1. Archief onderzoek: het in beeld brengen van de koloniale geschiedenis van de stad tot het eind van de koloniale periode (midden 20e eeuw).
2. Mondelinge geschiedenis: Tilburgse burgers komen aan het woord over hun koloniale en postkoloniale ervaringen. De interviews zullen worden gehouden door studenten aan Tilburgse onderwijsinstellingen en door aan lokale maatschappelijke organisaties verbonden vrijwilligers.

Het KITLV werkt bij dit onderzoek nauw samen met deskundigen van het Stadsmuseum Tilburg, het Regionaal Archief Tilburg, het TextielMuseum en Tilburg University. Daarnaast is er een groep vrijwilligers aan het project verbonden. De projectleider is Rosemarijn Hoefte van het KITLV. De onderzoeksgroep doet een oproep voor mensen die mee willen werken als interviewer of geïnterviewde.

Foto: Vrijwilligers archiefonderzoek, Regionaal Archief Tilburg, 10 januari 2023. Fotograaf: Maria van der Heyden.

No Comments

Post A Comment