KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies
In de jaren twintig brak in Zuidoost-Azië een wervelwind los van theater, muziek en creativiteit. Massaconsumptie en moderniteit, maar ook hernieuwde emancipatie bloeiden op in Nederlands-Indië en de Filippijnen. SPUI25 viert de Jazz Age in een theatrale, kritische boekpresentatie met feestelijke borrel.
Het boek Tales of Southeast Asia’s Jazz Age vertelt het verhaal van het ontstaan van een nieuwe cultuur in de jaren twintig van vorige eeuw. Vanuit het zelden genomen perspectief van twee ‘koloniale onderdanen’, volgen we de ooit razend populaire theatermakers en muzikanten in de Filippijnen en Nederlands-Indië: Luis Borromeo en Miss Riboet, hun professionele metgezellen, en hun publiek.
Auteur
Peter Keppy is gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Zuidoost-Azië en promoveerde in 2001 op het proefschrift Hidden Business: indigenous and ethnic Chinese entrepreneurs in the Majalaya textile industry, West Java, 1928-1974 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanaf juni 2017 is hij als onderzoeker betrokken bij het door NWO gesubsidieerde KITLV/Universiteit Leiden onderzoeksproject ‘Indonesia in transition. A history from revolution to nation building 1943 – 1958.’ Keppy’s Tales of the Southeast Asian Jazz Age. Filipinos, Indonesians and Popular Culture, 1920-1935 is onderdeel van het tussen 2010 en 2016 door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) mogelijk gemaakte project Articulating modernity: the making of Popular Music and the Rise of New Audiences in Twentieth Century Southeast Asia, gecoördineerd door het Koninklijke Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) in samenwerking met het NIOD en de Universiteit Leiden.
Aanmelden
Aanmelden kan via de volgende link.