Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Surinaamse Avond

12/01/2016 @ 19:00 - 21:00

Het KITLV en de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) nodigen u uit voor een ‘Surinaamse Avond’ op dinsdag 12 januari 2016, van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27, Leiden.

Nu de tentoonstelling ‘Suriname in beweging: Migratie en cultuur’ tegen zijn einde loopt, nodigen we u graag uit voor een afsluitende bijeenkomst. Wij bieden u een onderhoudend programma én de laatste kans de tentoonstelling te bezoeken.

Tessa Leuwsha, de auteur van Fanshi’s stilte: een Surinaamse grootmoeder en de slavernij, zal over haar boek vertellen. Christianne Alvarado zal live enkele Surinaamse Nederlanders interviewen over hun migratie-ervaringen. Onder anderen Hariette Mingoen, Hugo Fernandes Mendes, Paul Brendan Tjon Sie Fat, Vinije Haabo en Soehirman Patmo zullen aan het gesprek deelnemen. Rosemarijn Hoefte, samensteller van de tentoonstelling, zal ten slotte de tentoonstelling uitluiden.

Na afloop van het programma is er gelegenheid de tentoonstelling te bezichtigen en kunt u genieten van een drankje. Het boek van Tessa Leuwsha is ter plekke aan te schaffen en kan op verzoek door haar worden gesigneerd.

U kunt zich aanmelden via: [email protected] (graag o.v.v. Suriname) of telefonisch via het secretariaat van de UBL: 071 527 2832.

Wij hopen u te mogen begroeten op 12 januari a.s.!

Details

Date:
12/01/2016
Time:
19:00 - 21:00
Event Category:

Organizer

KITLV / Leiden University

Venue

Leiden University Library, Vossius Conference Room
Witte Singel 27
Leiden, Netherlands
+ Google Map