Interuniversitaire Cursus Caraïbistiek

In het tweede semester van collegejaar 2021-2022 verzorgt het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies te Leiden voor de 36ste keer de interuniversitaire cursus Caraïbistiek. Deelname staat open voor alle studenten van een Nederlandse universiteit en iedereen met belangstelling voor het Caraïbisch gebied. De colleges zullen in het Engels gegeven worden.
Thema’s

In de colleges komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: ecologie, kolonisatie, slavenhandel, plantages en slavernij, cultureel erfgoed, contractarbeid, boeren en post-plantage economie, migratie, transnationale gemeenschappen, raciale relaties, de plurale maatschappij, Afro-Amerikaanse culturen, Afro- en Aziatische creolisering, etniciteit, verwantschap en seksualiteit, literatuur en muziek, kunst en cultuur, sociaal- economische ontwikkeling, dekolonisatie, de drugseconomie, lokale politiek en internationale relaties. We hebben het o.a. over de volgende landen: Cuba, Dominicaanse Republiek, Martinique, Jamaica, Nederlandse Caraïben, Puerto Rico, Haiti, Suriname en Trinidad.

Periode

De cursus Caraïbistiek wordt aangeboden in een intensieve cursus van 23 februari – 18 mei 2022. Tentaminering vindt plaats in mei 2022 door middel van een schriftelijk tentamen (totaal 10 ECTs).

Locatie

Online of Universiteit Leiden, Lipsius gebouw.

Contact

Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde
Postbus 9515
2300 RA Leiden
Tel. 071-5272372/2295
E-mail: [email protected].

Word student

Elk academisch jaar organiseert het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies de Interuniversitaire Cursus Caraïbistiek. Het vak staat open voor studenten van alle studierichtingen en universiteiten alsmede voor alle andere mensen geïnteresseerd in het Caribisch gebied.