Interuniversitaire Cursus Caraïbistiek

Voor up-to-date informatie over de cursus, bezoek de Engels-talige site.

 

 

In het tweede semester van collegejaar 2020-2021 verzorgt het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies te Leiden voor de 35ste keer de interuniversitaire cursus Caraïbistiek. Deelname staat open voor alle studenten van een Nederlandse universiteit en iedereen met belangstelling voor het Caraïbisch gebied. De colleges zullen in het Engels gegeven worden.
Thema’s

In 26 colleges komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: ecologie, kolonisatie, slavenhandel, plantages en slavernij, cultureel erfgoed, contractarbeid, boeren en post-plantage economie, migratie, transnationale gemeenschappen, raciale relaties, de plurale maatschappij, Afro-Amerikaanse culturen, Afro- en Aziatische creolisering, etniciteit, verwantschap en seksualiteit, literatuur en muziek, kunst en cultuur, sociaal- economische ontwikkeling, dekolonisatie, de drugseconomie, lokale politiek en internationale relaties. We hebben het o.a. over de volgende landen: Cuba, Dominicaanse Republiek, Martinique, Jamaica, Nederlandse Caraïben, Puerto Rico, Haiti, Suriname en Trinidad.

Periode

De cursus Caraïbistiek wordt aangeboden in een intensieve cursus van 13 weken van eind januari tot en met april 2019. Tentaminering vindt plaats in mei 2019 door middel van een schriftelijk tentamen (totaal 10 ECTs).

Locatie

Universiteit Leiden, Lipsius gebouw.

Cursusgeld

Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, Postbus 9515, 2300 RA Leiden, tel. 071-5272372/2295. E-mail: .

Word student

Elk academisch jaar organiseert het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies de Interuniversitaire Cursus Caraïbistiek. Het vak staat open voor studenten van alle studierichtingen en universiteiten alsmede voor alle andere mensen geïnteresseerd in het Caribisch gebied.

Cursusboekje

Hier kunt u het cursusboekje  van cursus 2019 binnenkort vinden.

Data en colleges