Dit project is erop gericht te onderzoeken hoe Nederlandse netwerken tussen 1680 en 1795 functioneerden, hoe de bemiddelende functie zich ontwikkelde en waar de verschillen lagen tussen het Nederlands-Atlantische imperium en de andere Europese imperia in het Atlantisch gebied. Het beginpunt is gesteld op het moment dat het koloniale bezit van de Republiek in het Atlantische gebied zich voorlopig heeft gestabiliseerd. Door het onderzoek door te trekken tot het einde van de achttiende eeuw, hopen we inzicht te krijgen in het functioneren van de netwerken in de periode van maximale integratie (1680-1780), maar wordt tevens het begin van de relatief vroege desintegratie van het Nederlands-Atlantische systeem onderzocht.

Het Nederlands-Indonesische onderzoeksproject ‘In Search of Middle Indonesia’ is een uitgebreide poging om de focus van de sociaalwetenschappelijke onderzoeksagenda op Indonesië te heruitvinden – weg van traditionele machthebbers van de samenleving, de staat en de economie naar de onderschatte middeklasse.

Alleen in het Engels beschikbaar.

JARAK is the short version of the title of the research program “JARAK: The Commoditization of an Alternative Biofuel Crop in Indonesia.” JARAK is the acronym for the “Jatropha Research and Knowledge Network”, and is also the Indonesian word for Jatropha curcas, the plant that is central to this research program. The program is funded by the Royal Netherlands Academy of Sciences (KNAW) and the Netherlands Organization for Scientific Research (NWO), as part of the overall program “Agriculture beyond Food”.

VOLTOOIDE PROJECTEN

Deze pagina toont, in alfabetische volgorde, de onderzoeksprojecten die sinds 2014, het jaar dat het KITLV is opgezet als een nieuw onderzoeks- instituut, voltooid zijn aan het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies en in samenwerking met andere departementen en instituten.

Lopende projecten

Klik hier om terug te gaan naar onze lopende onderzoeksprojecten.